Wat zijn goede tapijt trapbekleding prijzen? Dat verschilt natuurlijk per vakman, maar over het algemeen is tapijt en tapijt leggen niet duur. Een vakman legt fluitend in een ochtendje een nieuwe trapbekleding neer. De tapijt trapbekledingen prijzen zijn ook niet hoog. Stevig en onverslijtbaar tapijt van polypropyleen heb je al voor een paar tientjes de meter, terwijl een natuurlijk materiaal als wol iets meer kost. Toch is tapijt binnen het bereik van bijna iedereen. Dat tapijt een mooi materiaal is is zeker: het is slijtvast, zacht en warm, verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en kleuren, en pas in elke huisstijl. Je kunt proberen om op de prijzen voor tapijt trapbekleding te besparen door de klus zelf uit te voeren, maar het is best een ingewikkeld klusje. De bekleding moet exact passen en goed aansluiten, en de kans dat het eindresultaat niet heel mooi is, is er zeker. In dit artikel geven we je tips over het vinden van een goede en voordelige tapijtlegger.

 

Plus- en minpunten van een traprenovatie met tapijten trapbekleding

Tapijt biedt voordelen waardoor het een erg populaire soort trapbekleding is. Het is mooi om naar te kijken en je kunt kiezen uit honderden warme tinten en motieven. Tapijt maakt een huis knus en gezellig, en heeft een gemoedelijke uitstraling. Er zijn ook veel praktische voordelen: zo is het materiaal isolerend en geluidsdempend, fijn om over te lopen, en veilig: de vezels van tapijt geven een uitstekende grip op de trap. Ook beschermt tapijt de gebruiker als hij zich stoot of struikelt. Voor een huis met (jonge) kinderen is het daarom de verstandigste keus. Bovendien zijn de tapijt trapbekleding prijzen vrij laag, zeker als je ze vergelijkt met de alternatieven zoals hout en PVC. Tapijt heeft wel een minder lange levensduur dan sterkere materialen zoals kunststof, en moet regelmatig gestofzuigd en gereinigd worden.

 

Tapijten kiezen: kunstvezels en natuurvezels

Er zijn verschillende vezels die gebruikt worden om tapijt mee te maken, vaak in combinatie met elkaar. Elk van die materialen heeft zijn eigen voor- en nadelen, en zijn eigen tapijt trapbekleding prijzen.

  • Wol is aan de prijs, maar levert prachtige tapijten met hoge veerkracht en een heerlijk comfort.
  • Polyester benadert wol in zachtheid, is beter te reinigen, en kan in mooie schitterende kleuren worden uitgevoerd.
  • Polyamide of nylon is minder comfortabel, maar blijft jarenlang in dezelfde vorm en is slijtvast. Ook deze kunststof kan in prachtige kleuren geverfd worden.
  • Polypropyleen is vrij ruig materiaal, maar goedkoop en ontzettend sterk. Het gaat jaren mee en is daardoor ideaal voor een huis met intensieve betreding van de trap.
  • Kokos, hennep, sisal en jute zijn allemaal natuurlijke materialen. Ze hebben een prachtig uiterlijk, maar zijn meestal niet erg slijtvast.

 

Hoogpolig tapijt, laagpolig tapijt: wat wil dat zeggen?

Er bestaan hoogpolige en laagpolige tapijten. Het woord “pool” verwijst hier naar de lengte van de omhoogstaande textielvezels. De keus tussen de twee soorten is vooral een kwestie van smaak, maar allebei bieden ze ook unieke voor- en nadelen. Laagpolige tapijten zijn geschikt bij intensieve beloping en vrij makkelijk schoon te houden. Bovendien biedt deze tapijt trapbekleding lage prijzen en een lange levensduur. Hoogpolige tapijten zijn moeilijk schoon te houden – vuil en stof dringt diep in de lange vezels door en is daar moeilijk uit te verwijderen met een stofzuiger. Ook zijn deze tapijten een stuk duurder. Aan de andere kant krijg je hiermee wel een trapbekleding die een lust is voor het oog en voor het gevoel – hoogpolige tapijt is een luxe om over te lopen en om te zien. De keuze is aan jou.

 

Op welke kosten voor tapijt als trapbekleding moet je rekenen?

Voor het laten leggen van tapijten trapbekleding ben je niet veel geld kwijt. Een hoogpolig tapijt is duurder, en een gesloten trap kost meer om te bekleden, maar nog steeds hebben we het dan over lage kosten. Een tapijtlegger heeft de ervaring en de routine om dit klusje binnen een paar uur af te ronden. Je kan het natuurlijk zelf doen, maar wees voorbereid op veel pas- en meetwerk, aanzienlijke frustratie en verlies van uren. Het risico dat je opgescheept zit met een krakende of slecht passende trapbekleding is ook aanwezig. Het alternatief is om de laagste tapijt trapbekleding  prijzen te krijgen door offertes aan te vragen. Elke vakman zet zijn meest exclusieve deals in offertes.

 

Model trap > Open Gesloten
Installeren trapbekleding € 700 – 1200 € 1000 – 1600
     

 

Zorg dat je het juiste tapijt kiest voor trapbekleding

Door de hoogteverschillen tussen traptreden komt er veel meer druk op een tapijt voor trapbekleding te staan dan op normale vloerbedekking. Daarom is het verstandig om extra zwaar tapijt met een PIT-keurmerk te kopen. Dit tapijt heeft een hoge pooldichtheid, en bestaat dus uit veel textielvezels, waardoor het veel druk aankan en niet snel slijt. Hoe meer je op de tapijt trapbekleding prijzen beknibbeld, hoe lager de kwaliteit van het materiaal. Als je toch een relatief licht of goedkoop tapijt wilt gebruiken, leg dan eerst een ondertapijt. Dit verdeelt de druk van de bovenlaag en verlengt zo de levensduur van je trapbekleding. Ten slotte is het een goed idee om het tapijt een aantal dagen voor de plaatsing alvast in huis te leggen. Tapijt kan namelijk uitzetten of krimpen naarmate het kouder of warmer is in je huis. Het tapijt alvast in je huis leggen zorgt dat het kan “wennen” aan de temperatuur in je woning.

 

Hier vind je offertes voor tapijtleggers met de beste prijzen

Om de laagste tarieven voor tapijtleggers te vinden kan je de rest van de dag over internet blijven surfen. Maar een betere manier is om op onze website offertes op te vragen uit jouw regio. Hiermee kan je snel ervaren vakmensen met de laagste tapijt trapbekleding prijzen vinden. Klik op de link om zonder kosten of verplichtingen offertes van tapijtleggers uit jouw regio te ontvangen.